Om Kenneth Thordal

Komponist, sangskriver, musiker, sanger, klummeskribent i Politiken og oversætter. Startede med punk i 80'erne. Blev master i filmmusikkomposition 2012. Født, opvokset og bosat i København. 56 år gammel. Optræder med og indspiller egne sange og laver musikteater - som komponist, tekstforfatter, musiker og kapelmester. 

Som solist
Var i 2019 aktuel med albummet Den tid. Den sorg. Har siden 2003 udgivet syv meget anmelderroste dansksprogede albummer. Udgav tidligere plader på engelsk med bandene Stalin Staccato og Nude. Har spillet mange koncerter i ind- og udland. Tager fra efteråret 2022 på turné med Knud Romer, hvor Knud fortæller, og jeg spiller og synger.

Som teatermand
Komponist, sangtekstforfatter, kapelmester på ”Kong Arthur” og ”Frankenstein Genskabt” begge Det Kongelige Teater. Derudover lignende funktioner på en lang række forestillinger på blandt andet Aalborg Teater, Københavns Musikteater, Mungo Park, Teater Grob, Team Teateret og Folketeateret. 

Som sangskriver
Har udover sange til egne albummer og teaterstykker skrevet med Dicte, Peter Laugesen, Peter Sommer, Dan Turèll, Mike Sheridan, Tobias Trier, Johan Olsen, Christian Juncker, Poul Krebs, Carsten Lykke, Oliver Zahle, Dy Plambeck, Andreas Bo, Keith Thomas Lohse, Line Mørkeby, Klaus Lynggaard og mange andre.  Er for tiden ved at at sætte musik til Eva Tinds debutdigtsamling "Do".

Som oversætter
Har gendigtet en masse musicaler for de største teatre. Er i 2025 0g 2024 aktuel med "Strictly Ballroom" og "Moulin Rouge", begge i Falkonersalen.  Er i 2023 aktuel med "Miss Saigon" (revision af Peter Laugesens oversættelse) på Det Ny Teater, samt "Evita" på Århus Teater. Var i 2022 aktuel med "Pretty Woman" i Tivolis Koncertsal og "Kinky Boots" på Det Ny Teater. Har tidligere gendigtet ”Book of Mormon”, ”Hair”, ”Jesus Christ Superstar”, ”Hedwig and the Angry Inch”, ”Evita”, ”Next To Normal”, "Waitress", Rocky Horror Picture Show, 8 Mile og mange andre. Har desuden oversat et hav af film og tv-programmer.

Som filmkomponist
Score og kendingsmelodi til DR-K-serien: ”Musikalske legender” samt musik til en masse reklamer og kortfilm, senest kortfilmen "Pant" (2023). Arbejder for tiden på et score til "Klubben" - en halvanden times dokumentar om fodboldklubben Brøndby IF. 

Som underviser
Har i en årrække været tilknyttet musikkonservatorierne som censor og lærer i sangskrivning. Har tidligere undervist sammenspilshold i aftenskoleregi. Har undervist i sangskrivning i regi af komponistforeningen DJBFA.

Priser og udmærkelser
 
”Frankenstein Genskabt” blev i 2013 af Statens Kunstfond præmieret for ”bedste musik til musikdramatisk værk i perioden 2010-2013”. Modtog komponistforeningen DJBFA's Hæderspris i marts 2010. Modtog Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat i 2007.

Har desuden samarbejdet med kunstneren Marco Evaristti om flere projekter – blandt andet ”Songs From Death Row” med den dødsdømte texaner Gene Hathorn samt ”Mount Rouge”, hvor vi besteg Mont Blanc og udråbte tinden til en selvstændig stat.